Ђукановић потписао Закон о слободи вјероисповијести

Срна
Ђукановић потписао Закон о слободи вјероисповијести

ПОДГОРИЦА - Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић потписао је указе о проглашењу закона које је Скупштина поново усвојила на сједници 20. јануара, а међу којима је измијењени и допуњени Закон о слободи вјероисповијести.

"Дилеме које сам имао и због којих сам их вратио Скупштини на поновно одлучивање су остале. Надам се да су, након потписивања закона и њиховог објављивања у жСлужбеном листуж, чиме они тек постају дио правног система Црне Горе, створени услови за покретање процедуре од било којег субјекта у друштву за оцјену њихове уставности", навео је Ђукановић на "Твитеру".

Он је додао да вјерује да ће Уставни суд, као једина надлежна инстанца, дати одговор на то питање на независан и професионалан начин.

Скупштина Црне Горе је на сједници 20. јануара поново усвојила измјене и допуне Закона о слободи вјероисповијести гласовима 41 присутног посланика власти.

Поново су усвојене и измјене и допуне Закона о кредитним институцијама, измјене Закона о санацији кредитних институција и измјене и допуне Закона о фискализацији у промету производа и услуга.

Парламент је поново усвојио и измјене Закона о раду, измјене и допуне Закона о државним службеницима и намјештеницима и допуне Закона о здравственој заштити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана