Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Srna
Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je ukaze o proglašenju zakona koje je Skupština ponovo usvojila na sjednici 20. januara, a među kojima je izmijenjeni i dopunjeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

"Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale. Nadam se da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u žSlužbenom listuž, čime oni tek postaju dio pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od bilo kojeg subjekta u društvu za ocjenu njihove ustavnosti", naveo je Đukanović na "Tviteru".

On je dodao da vjeruje da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na to pitanje na nezavisan i profesionalan način.

Skupština Crne Gore je na sjednici 20. januara ponovo usvojila izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovijesti glasovima 41 prisutnog poslanika vlasti.

Ponovo su usvojene i izmjene i dopune Zakona o kreditnim institucijama, izmjene Zakona o sanaciji kreditnih institucija i izmjene i dopune Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Parlament je ponovo usvojio i izmjene Zakona o radu, izmjene i dopune Zakona o državnim službenicima i namještenicima i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana