Вучуровић: Ђукановић политички пут завршава као послушник Хрватске

Срна
Вучуровић: Ђукановић политички пут завршава као послушник Хрватске

ПОДГОРИЦА - Посланик Демократског фронта (ДФ) у Скупштини Црне Горе Јован Вучуровић оцијенио је да предсједник Црне Горе Мило Ђукановић брука Црну Гору и да “свој политички пут завршава као послушник Хрватске”.

“Отишао је (у Хрватску) да моли и да се понижава, јер је, како каже, држава нападнута од Српске православне цркве, ДФ-а, Србије, (предсједника Србије Александра) Вучића и, гле чуда, помоћ је потражио у Загребу. Подсјећа све то на политички пут Секуле Дрљевића, који је, након што је због издаје отјеран из Црне Горе, уточиште нашао код Анта Павелића”, навео је Вучуровић у писаној изјави.

Он је додао да “Ђукановић брука Црну Гору, милећи да буде примљен у Загреб”.

“Ето на које је гране пао Ђукановић, који је, судећи по ријечима Зорана Милановића, готово непланирано бануо у Загреб, молио да га приме. Али, нажалост, таква особа је још на најодговорнијим позицијама са којих, својим понашањем, брука читаву Црну Гору. Ту је нашао савезнике против више од половине Црне Горе”, истакао је Вучуровић.

Он је навео да је Ђукановић посљедњих деценија марионета неких значајних центара моћи, НАТО или САД, “за чији рачун је учествовао у издаји Црне Горе и био савезник у бомбардовању своје земље, а сада свој политички пут завршава као послушник Хрватске”. 
“То је судбина оних који су издали свој народ и опљачкали своју државу, а који очекују да ће неко хтјети и успјети да их спаси од процесуирања и одговорности”, закључио је Вучуровић.

Ђукановић је данас током посјете Хрватској разговарао са предсједником те земље Зораном Милановићем и предсједником Владе Андрејем Пленковићем. 
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана