Vučurović: Đukanović politički put završava kao poslušnik Hrvatske

Srna
Vučurović: Đukanović politički put završava kao poslušnik Hrvatske

PODGORICA - Poslanik Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore Jovan Vučurović ocijenio je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović bruka Crnu Goru i da “svoj politički put završava kao poslušnik Hrvatske”.

“Otišao je (u Hrvatsku) da moli i da se ponižava, jer je, kako kaže, država napadnuta od Srpske pravoslavne crkve, DF-a, Srbije, (predsjednika Srbije Aleksandra) Vučića i, gle čuda, pomoć je potražio u Zagrebu. Podsjeća sve to na politički put Sekule Drljevića, koji je, nakon što je zbog izdaje otjeran iz Crne Gore, utočište našao kod Anta Pavelića”, naveo je Vučurović u pisanoj izjavi.

On je dodao da “Đukanović bruka Crnu Goru, mileći da bude primljen u Zagreb”.

“Eto na koje je grane pao Đukanović, koji je, sudeći po riječima Zorana Milanovića, gotovo neplanirano banuo u Zagreb, molio da ga prime. Ali, nažalost, takva osoba je još na najodgovornijim pozicijama sa kojih, svojim ponašanjem, bruka čitavu Crnu Goru. Tu je našao saveznike protiv više od polovine Crne Gore”, istakao je Vučurović.

On je naveo da je Đukanović posljednjih decenija marioneta nekih značajnih centara moći, NATO ili SAD, “za čiji račun je učestvovao u izdaji Crne Gore i bio saveznik u bombardovanju svoje zemlje, a sada svoj politički put završava kao poslušnik Hrvatske”. 
“To je sudbina onih koji su izdali svoj narod i opljačkali svoju državu, a koji očekuju da će neko htjeti i uspjeti da ih spasi od procesuiranja i odgovornosti”, zaključio je Vučurović.

Đukanović je danas tokom posjete Hrvatskoj razgovarao sa predsjednikom te zemlje Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana