Ђукановић: Честитаћу Милатовићу ако побиједи

СРНА
Ђукановић: Честитаћу Милатовићу ако побиједи

ПОДГОРИЦА - Кандидат Демократске партије социјалиста за предсједника Црне Горе Мило Ђукановић рекао је да очекује да ће сви грађани данас добити могућност да изразе своју изборну вољу те да ће честитати противкандидату из Покрета Европа сад Јакову Милатовићу ако побиједи у другом кругу предсједничких избора.

Ђукановић је рекао да је ДПС честитао и након избора 30. августа 2020. године.

"Ја представљам ту Црну Гору", рекао је Ђукановић новинарима након гласања у Подгорици.

Он је рекао да очекује да данас сви грађани добију могућност да изразе своју изборну вољу, како би се на тај начин трајно допринијело учвршћивању утиска о Црној Гори као о зрелом демократском друштву.

"Вјерујем да ће тако и бити и вјерујем да ће државне институције, без обзира на грешке које су се већ десиле, у наставку дана радити професионално и да ће доприносити таквом изборном процесу и таквом утиску о Црној Гори", додао је Ђукановић.

Он је оцијенио да у Црној Гори "почиње ново, боље вријеме, у којем ће држава наставити да се креће ефикасно и стабилно ка свом европском циљу".

Милатовић увјерен у побједу нам Ђукановићем

Кандидат Покрета Европа сад за предсједника Црне Горе Јаков Милатовић рекао је да је сигуран у побједу, да ће "симбол претходног режима" бити поражен са великом разликом у гласовима и да ће данас бити направљен велики корак ка праведнијој, новој и помиренијој Црној Гори.


"Желим да поручим грађанима и грађанкама да искористе своје бирачко право. Данас је историјски дан, вјерујем да ће прочи у најбољем реду, да је Црна Гора зрела да оловком мијења предсједнике", оцијенио је Милатовић након што је гласао.

Када је ријеч о односу са Србијом, Милатовић је рекао да му је први приоритет улазак Црне Горе у ЕУ, али и бољи односи са свим државама региона, којима је такође мјесто у европској породици.

Милатовић је дошао на бирачко мјесто у Подгорици да гласа у пратњи супруге Милене, али без личне карте, па је његово гласање било одгођено док не дође са документима.

"Тако вам је то кад мијењате одијело у задњем тренутку, супруга је сугерисала, ја њу увијек слушам", рекао је Милатовић.

У Црној Гори данас се одржава други круг предсједничких избора у којем учествују кандидат Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић и високи функционер Покрета Европа сад Јаков Милатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана