Đukanović: Čestitaću Milatoviću ako pobijedi

SRNA
Đukanović: Čestitaću Milatoviću ako pobijedi

PODGORICA - Kandidat Demokratske partije socijalista za predsjednika Crne Gore Milo Đukanović rekao je da očekuje da će svi građani danas dobiti mogućnost da izraze svoju izbornu volju te da će čestitati protivkandidatu iz Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću ako pobijedi u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Đukanović je rekao da je DPS čestitao i nakon izbora 30. avgusta 2020. godine.

"Ja predstavljam tu Crnu Goru", rekao je Đukanović novinarima nakon glasanja u Podgorici.

On je rekao da očekuje da danas svi građani dobiju mogućnost da izraze svoju izbornu volju, kako bi se na taj način trajno doprinijelo učvršćivanju utiska o Crnoj Gori kao o zrelom demokratskom društvu.

"Vjerujem da će tako i biti i vjerujem da će državne institucije, bez obzira na greške koje su se već desile, u nastavku dana raditi profesionalno i da će doprinositi takvom izbornom procesu i takvom utisku o Crnoj Gori", dodao je Đukanović.

On je ocijenio da u Crnoj Gori "počinje novo, bolje vrijeme, u kojem će država nastaviti da se kreće efikasno i stabilno ka svom evropskom cilju".

Milatović uvjeren u pobjedu nam Đukanovićem

Kandidat Pokreta Evropa sad za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović rekao je da je siguran u pobjedu, da će "simbol prethodnog režima" biti poražen sa velikom razlikom u glasovima i da će danas biti napravljen veliki korak ka pravednijoj, novoj i pomirenijoj Crnoj Gori.


"Želim da poručim građanima i građankama da iskoriste svoje biračko pravo. Danas je istorijski dan, vjerujem da će proči u najboljem redu, da je Crna Gora zrela da olovkom mijenja predsjednike", ocijenio je Milatović nakon što je glasao.

Kada je riječ o odnosu sa Srbijom, Milatović je rekao da mu je prvi prioritet ulazak Crne Gore u EU, ali i bolji odnosi sa svim državama regiona, kojima je takođe mjesto u evropskoj porodici.

Milatović je došao na biračko mjesto u Podgorici da glasa u pratnji supruge Milene, ali bez lične karte, pa je njegovo glasanje bilo odgođeno dok ne dođe sa dokumentima.

"Tako vam je to kad mijenjate odijelo u zadnjem trenutku, supruga je sugerisala, ja nju uvijek slušam", rekao je Milatović.

U Crnoj Gori danas se održava drugi krug predsjedničkih izbora u kojem učestvuju kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović i visoki funkcioner Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana