Дјечаци из Шахтјора на купу у Сплиту физички напали Сарајлије

ГС
Дјечаци из Шахтјора на купу у Сплиту физички напали Сарајлије

СПЛИТ - Са дјечијег “Далматинко купа” у Сплиту дисквалифована је екипа Шахтјора (У-14) због физичког напада на сарајевску Спарту у полуфиналу турнира.

Хрватски “Јутарњи лист” пише да је у полуфиналној утакмици између сарајевске Спарте и украјинског Шахтјора из Доњецка дошло до “преагресивног понашања малих фудбалера из Украјине, прекршаји су постали прежестоки за узраст до 14 година, а таквом понашању се придужио и стручни штаб Украјинаца”.

-Дјеца су била жестока, из уобичајених је фудбалских тренутака одједном настао инцидент. У утакмицама оваквог типа обично нема инцидената јер дјечји фудбал треба бити радост и весеље. То је био и требао бити спектакл. На турниру су учествовали и клубови из сусједних земаља, била је то права складна слика како један спортски догађај треба изгледати, али и како друштво треба изгледати. Турнир је настао у веома захтјевним организацијским околностима, а онда се догоди овакво нешто. Желим се извинити свима који су морали свједочити овим сценама -  рекао је организатор турнира Домагој Бојчић.

Додао је да су Украјинци аутоматски дисквалификовани са турнира.

-Појави се неко ко се овако понаша како су се понијели чланови и пионири украјинскога клуба. Ми имамо нулту толеранцију на насиље и они су били моментално дисквалификовани.Гледајте, да је то било само понашање дјеце, судије би то ријешили црвеним картонима и искључењем из игре. Међутим, у цјелокупну су се ситуацију укључили чланови стручног штаба Шахтјора, они су са клупе улазили на терен. Исте су секунде били дисквалификовани​. Још једном бих се извинио свима јер је то за младе играче био страшан шок и велик стрес – истакао је Бојчић.

Бојчић је потврдио и да су младе Сарајлије морале да направе прегледе у болници.

-Прекршаји украјинских младих фудбалера били су прежестоки, преагресивни. Зато смо превентивно реаговали и препоручили преглед дјеце због потенцијалних повреда. Медицинско је особље прије одласка прегледало мале фудбалере како би сигурно отишли својим кућама. Још немамо тачних информација у каквом су стању - подвукао је Бојчић.

Иначе, на “Далматинко купу”, који је одигран од 1. до 4. јуна, наступило је више од 3000 младих фудбалера из 15 држава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана