Dječaci iz Šahtjora na kupu u Splitu fizički napali Sarajlije

GS
Dječaci iz Šahtjora na kupu u Splitu fizički napali Sarajlije

SPLIT - Sa dječijeg “Dalmatinko kupa” u Splitu diskvalifovana je ekipa Šahtjora (U-14) zbog fizičkog napada na sarajevsku Spartu u polufinalu turnira.

Hrvatski “Jutarnji list” piše da je u polufinalnoj utakmici između sarajevske Sparte i ukrajinskog Šahtjora iz Donjecka došlo do “preagresivnog ponašanja malih fudbalera iz Ukrajine, prekršaji su postali prežestoki za uzrast do 14 godina, a takvom ponašanju se pridužio i stručni štab Ukrajinaca”.

-Djeca su bila žestoka, iz uobičajenih je fudbalskih trenutaka odjednom nastao incident. U utakmicama ovakvog tipa obično nema incidenata jer dječji fudbal treba biti radost i veselje. To je bio i trebao biti spektakl. Na turniru su učestvovali i klubovi iz susjednih zemalja, bila je to prava skladna slika kako jedan sportski događaj treba izgledati, ali i kako društvo treba izgledati. Turnir je nastao u veoma zahtjevnim organizacijskim okolnostima, a onda se dogodi ovakvo nešto. Želim se izviniti svima koji su morali svjedočiti ovim scenama -  rekao je organizator turnira Domagoj Bojčić.

Dodao je da su Ukrajinci automatski diskvalifikovani sa turnira.

-Pojavi se neko ko se ovako ponaša kako su se ponijeli članovi i pioniri ukrajinskoga kluba. Mi imamo nultu toleranciju na nasilje i oni su bili momentalno diskvalifikovani.Gledajte, da je to bilo samo ponašanje djece, sudije bi to riješili crvenim kartonima i isključenjem iz igre. Međutim, u cjelokupnu su se situaciju uključili članovi stručnog štaba Šahtjora, oni su sa klupe ulazili na teren. Iste su sekunde bili diskvalifikovani​. Još jednom bih se izvinio svima jer je to za mlade igrače bio strašan šok i velik stres – istakao je Bojčić.

Bojčić je potvrdio i da su mlade Sarajlije morale da naprave preglede u bolnici.

-Prekršaji ukrajinskih mladih fudbalera bili su prežestoki, preagresivni. Zato smo preventivno reagovali i preporučili pregled djece zbog potencijalnih povreda. Medicinsko je osoblje prije odlaska pregledalo male fudbalere kako bi sigurno otišli svojim kućama. Još nemamo tačnih informacija u kakvom su stanju - podvukao je Bojčić.

Inače, na “Dalmatinko kupu”, koji je odigran od 1. do 4. juna, nastupilo je više od 3000 mladih fudbalera iz 15 država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana