Директорица ухапшена јер је себи незаконито исплаћивала хиљаде евра за прековремени рад

Srna
Foto: Vijesti.me

ПОДГОРИЦА- Директор Агенције за спречавање корупције Јелена Перовић ухапшена је због основа сумње да је током прошле и до априла ове године учинила продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја, рекао је портпарол Специјалног државног тужилаштва Црне Горе Вукас Радоњић.

Радоњић је у саопштењу навео да су Перовићеву, према налогу Специјалног државног тужилаштва, ухапсили службеници Специјалног полицијског одјељења након претреса канцеларије и службеног возила.

Он је рекао да ће осумњичена бити спроведена ради саслушања у законском року.

Радоњић је напоменуо да полиција претреса стан Перовићеве и друге просторије ради проналаска и других трагова и предмета кривичног дјела.

Припадници Специјалног полицијског одјељења, према налогу Специјалног државног тужилаштва Црне Горе, јутрос су претресли просторије Агенције за спречавање корупције.

Буџетска инспекција утврдила је бројне неправилности током инспекцијског надзора у Агенцији за спречавање корупције, на чијем је челу Перовићева.

Перовићева је прошле године, на основу спорних рјешења за варијабилни дио зараде и прековремени рад, приходовала 13.447 евра, наводи се у извјештају буџетских инспектора.

Осим тога, инспектори су утврдили да је Перовићева, по основу рјешења која су донесена мимо закона за рад у радним групама, остварила накнаду од 8.722 евра.

Извјештај је објављен на сајту Министарства финансија Црне Горе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана