Direktorica uhapšena jer je sebi nezakonito isplaćivala hiljade evra za prekovremeni rad

Srna
Foto: Vijesti.me

PODGORICA- Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Jelena Perović uhapšena je zbog osnova sumnje da je tokom prošle i do aprila ove godine učinila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, rekao je portparol Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Vukas Radonjić.

Radonjić je u saopštenju naveo da su Perovićevu, prema nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsili službenici Specijalnog policijskog odjeljenja nakon pretresa kancelarije i službenog vozila.

On je rekao da će osumnjičena biti sprovedena radi saslušanja u zakonskom roku.

Radonjić je napomenuo da policija pretresa stan Perovićeve i druge prostorije radi pronalaska i drugih tragova i predmeta krivičnog djela.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, prema nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, jutros su pretresli prostorije Agencije za sprečavanje korupcije.

Budžetska inspekcija utvrdila je brojne nepravilnosti tokom inspekcijskog nadzora u Agenciji za sprečavanje korupcije, na čijem je čelu Perovićeva.

Perovićeva je prošle godine, na osnovu spornih rješenja za varijabilni dio zarade i prekovremeni rad, prihodovala 13.447 evra, navodi se u izvještaju budžetskih inspektora.

Osim toga, inspektori su utvrdili da je Perovićeva, po osnovu rješenja koja su donesena mimo zakona za rad u radnim grupama, ostvarila naknadu od 8.722 evra.

Izvještaj je objavljen na sajtu Ministarstva finansija Crne Gore. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana