Детаљи несреће у Црној Гори: Међу повријеђенима и држављанин БиХ

ГС
Детаљи несреће у Црној Гори: Међу повријеђенима и држављанин БиХ

ЦЕТИЊЕ - Возачу аутобуса Н.С. (36) из Никшића који је учествовао у јучерашњој тешкој саобраћајној несрећи између Цетиња и Будве,у којој су погинуле двије особе, на терет се ставља тешко дјело против безбједности саобраћаја, саопштено је из Управе полиције (УП) Црне Горе.

Аутобус фирме "Паповић" јуче је десном страном најмање 15-ак метара ударао у одбојну банкину на кривини у Обзовици, прије него је око 12.10 часова на самом крају успона пробио ту заштитну ограду и са 30-ак путника слетио у амбис. У трагедији су погинули А.Н.Д. (66) из Велике Британије и А.Б. (19) из Подгорице.

- Тешке тјелесне повреде задобили су Л.Б. (29) из Украјине, С.К. (20) из Подгорице, Н.О. (25) из Тивта и Л.Д.К. (72) и они су смјештени на ортопедском одјељењу, док је Н.Ф. (72) из Будве задржана на грудној хирургији" - истиче се у саопштењу УП,  преноси Нова.рс

У саопштењу се додаје да је А.С. (33) из Украјине задобио тешке тјелесне повреде и он је смјештен на интензивном одјељењу, док је Ј.Т.К. (64) из Велике Британије, која је, такође, задобила тешке тјелесне повреде, смјештена на конорарном одјељењу у Клиничком центру Црне Горе.

-Возач Н.С. задобио је повреде о чијој се тежини дежурни љекар још увијек није изјаснио, већ је ово лице задржано на неурохируршком одјељењу Клиничког центра ради додатних провјера. Лаке тјелесне повреде задобили су А.Ч. (22) из Будве, Т.Р. (22) из Србије, В.Б. (48) из Русије, Д.Ј.Т. (19) из Пољске, Ј.Л. (19) из Пољске, И.Ф. (40) из Будве, С.К. (42) из БиХ, М.Ј. (68) из Украјине, Y.О. (22) из Украјине, А.М. (19) са Цетиња, К.Т. (38) из Јапана, М.Л. (25) из Енглеске, Е.Л.К. (73) из Шведске, Г.Т. (65) из Шведске, Н.М. (42) из Подгорице и С.В. (24) из Никшића" -  пише у саопштењу. Из УП су казали да три путника нису задобила повреде.

До саобраћајне незгоде је највероватније дошло на начин тако што је возач, крећући се аутобусом из правца Цетиња у правцу Будве, те доласком на критично мјесто, из за сада непознатих разлога, изгубио контролу над аутобусом и пробијајући заштитну ограду, слетио у провалију дубине око 20 метара.

-На лице мјеста изашла је дежурна тужитељка у Основном државном тужилаштву у Цетињу која је са вјештаком саобраћајне струке и службеницима Одјељења безбједности Цетиње извршила увиђај, након чега је наложила да се од возача узме крв и урин на анализу на присуство алкохола и психоактивних супстанци, те да се аутобус дислоцира ради потребних вјештачења - пише у саопштењу полиције.

По налогу тужитељке возач Н.С. је ухапшен због сумње да је извршио кривично дјело тешко дјело против безбједности саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана