Detalji nesreće u Crnoj Gori: Među povrijeđenima i državljanin BiH

GS
Detalji nesreće u Crnoj Gori: Među povrijeđenima i državljanin BiH

CETINjE - Vozaču autobusa N.S. (36) iz Nikšića koji je učestvovao u jučerašnjoj teškoj saobraćajnoj nesreći između Cetinja i Budve,u kojoj su poginule dvije osobe, na teret se stavlja teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije (UP) Crne Gore.

Autobus firme "Papović" juče je desnom stranom najmanje 15-ak metara udarao u odbojnu bankinu na krivini u Obzovici, prije nego je oko 12.10 časova na samom kraju uspona probio tu zaštitnu ogradu i sa 30-ak putnika sletio u ambis. U tragediji su poginuli A.N.D. (66) iz Velike Britanije i A.B. (19) iz Podgorice.

- Teške tjelesne povrede zadobili su L.B. (29) iz Ukrajine, S.K. (20) iz Podgorice, N.O. (25) iz Tivta i L.D.K. (72) i oni su smješteni na ortopedskom odjeljenju, dok je N.F. (72) iz Budve zadržana na grudnoj hirurgiji" - ističe se u saopštenju UP,  prenosi Nova.rs

U saopštenju se dodaje da je A.S. (33) iz Ukrajine zadobio teške tjelesne povrede i on je smješten na intenzivnom odjeljenju, dok je J.T.K. (64) iz Velike Britanije, koja je, takođe, zadobila teške tjelesne povrede, smještena na konorarnom odjeljenju u Kliničkom centru Crne Gore.

-Vozač N.S. zadobio je povrede o čijoj se težini dežurni ljekar još uvijek nije izjasnio, već je ovo lice zadržano na neurohirurškom odjeljenju Kliničkog centra radi dodatnih provjera. Lake tjelesne povrede zadobili su A.Č. (22) iz Budve, T.R. (22) iz Srbije, V.B. (48) iz Rusije, D.J.T. (19) iz Poljske, J.L. (19) iz Poljske, I.F. (40) iz Budve, S.K. (42) iz BiH, M.J. (68) iz Ukrajine, Y.O. (22) iz Ukrajine, A.M. (19) sa Cetinja, K.T. (38) iz Japana, M.L. (25) iz Engleske, E.L.K. (73) iz Švedske, G.T. (65) iz Švedske, N.M. (42) iz Podgorice i S.V. (24) iz Nikšića" -  piše u saopštenju. Iz UP su kazali da tri putnika nisu zadobila povrede.

Do saobraćajne nezgode je najverovatnije došlo na način tako što je vozač, krećući se autobusom iz pravca Cetinja u pravcu Budve, te dolaskom na kritično mjesto, iz za sada nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad autobusom i probijajući zaštitnu ogradu, sletio u provaliju dubine oko 20 metara.

-Na lice mjesta izašla je dežurna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koja je sa vještakom saobraćajne struke i službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje izvršila uviđaj, nakon čega je naložila da se od vozača uzme krv i urin na analizu na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci, te da se autobus dislocira radi potrebnih vještačenja - piše u saopštenju policije.

Po nalogu tužiteljke vozač N.S. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana