Детаљи хапшења главног осумњиченог за убиство Вање

ГС
Детаљи хапшења главног осумњиченог за убиство Вање

СКОПЉЕ - Љупчо Палевски-Палчо , осумњичени за убиство 14-годишње Вање Ђорђевске из Скопља и 74-годишњег Панчеа Жежовског  у околини Велеса ухапшен је у Турској, потврдио је македонски министар унутрашњих послова Оливер Спасовски.

Поручио је да очекује да ће Палевски брзо бити изручен Сјеверној Македонији.

Спасовски је новинарима показао и потврду о хапшењу Палевског коју су добили од турског Интерпола.

- Македонија ових дана живи у дубокој жалости, главни организатор и непосредни извршилац ових злочина је ухваћен и лишен слободе у Турској. Очекујем да се поступак екстрадиције заврши што је брже могуће - рекао је Спасовски.

Македонски министар је навео да је осумњичени из Сјеверне Македоније побјегао у Србију, гдје је 30. новембра одсјео у хотелу у Београду.

 

Затим га је особа из Скопља превезла из Београда преко Градине у Бугарску, одакле му је био организован пут до Турске.

Тамо је боравио у Баликеширу, а преко турских извора сазнали су да жели да оде у Истанбул.

-Ухапшен је док је ходао ауто-путем у Баликеширу јуче поподне-  навео је министар.

Македонски министар је захвалио полицијама Турске, Србије и Бугарске који су дали податке о кретању Палевског као и Хрватској која је самостално провјерила да ли је он у тој земљи, јер за њим постоји потјерница у Хрватској.

Спасовски је истакао да је Министарство унутрашњих послова поднијело кривичну пријаву на 100 страна која садржи доказе о умијешаности ухапшених особа.

Један од њих је осумњичен за убиство и отмицу, тројица за отмицу и саучесништво у убиству, а један за помагање, додао је министар.

Међу ухапшенима је и Вањин отац Александар Ђорђевски који је осумњичен да је отмичарима и убицама одао информације о томе када ће она бити сама. Отац дјевојчице је на саслушању у Тужилаштву негирао кривицу и умијешаност у овај злочин.

Министар је додао да је сада случај у надлежности јавног тужилаштва.

Главни јавни тужилац Гаврил Бубевски поручио је да ће за ова кривична дјела бити изречене најтеже казне.

Истакао је и да убијени мушкарац из Велеса није имао везе са дјевојчицом, али да му је због дуга узет аутомобил којим је она касније отета.

Четрнаестогодишња Вања Ђорчевска је отета и за њом је седам дана трагао готово цијели регион, да би за викенд било саопштено да је убијена и да је њено тијело пронађено закопано недалеко од Скопља.

Монструозно убиство малољетне Вање узнемирило је грађане Северне Македоније и земaљa региона, а на друштвеним мрежама покренута је петиција којом се тражи смртна казна за убицу дјевојчице.

Вања Ђорђевска сахрањена је јуче на градском гробљу у Бутелу .

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана