Црногорску Владу подржава 14 од 41 посланика

Срна
Црногорску Владу подржава 14 од 41 посланика

ПОДГОРИЦА - Из Демократског фронта /ДФ/ саопштили су вечерас да црногорску Владу подржава само 14 од 41 посланика парламентарне већине.

Посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Радош Зечевић рекао је да црногорски премијер Здравко Кривокапић, потпредсједник Владе Дритан Абазовић и предсједник Скупштине Алекса Бечић настављају да “срљају из грешке у грешку” и да обмањују народ који је побиједио на изборима 30. августа прошле године.

Зечевић је навео да су Кривокапић и Бечић продали и издали тај народ серијом потеза - гласањем за резолуцију о Сребреници, смјеном министра правде Владимира Лепосавића, признањем лажне државе Косово и честиткама албанским есктремистима, санкцијама Русији, избјегавањем да се потпише Темељни уговор са Српском православном црквом, нападима на Србију и Републику Српску.

Он се осврнуо на њихову поруку да је недопустиво уплитање страног фактора, наводећи да је “добро да је тројка самокритична и да признају да су под будним оком неких амбасада и да служе њиховим интересима”.

Кривокапић, Абазовић и Бечић саопштили су да су против одржавања нових парламентарних избора и да је неприхватљиво “уплитање иностраног фактора у рјешавање унутрашњих питања која се тичу Црне Горе”.

Скупштина Црне Горе изгласала је 17. јуна Резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници, што је довело до незадовољства међу поједним странкама које чину владајућу већину. За усвајање Резолуције гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана