Crnogorsku Vladu podržava 14 od 41 poslanika

Srna
Crnogorsku Vladu podržava 14 od 41 poslanika

PODGORICA - Iz Demokratskog fronta /DF/ saopštili su večeras da crnogorsku Vladu podržava samo 14 od 41 poslanika parlamentarne većine.

Poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore Radoš Zečević rekao je da crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić nastavljaju da “srljaju iz greške u grešku” i da obmanjuju narod koji je pobijedio na izborima 30. avgusta prošle godine.

Zečević je naveo da su Krivokapić i Bečić prodali i izdali taj narod serijom poteza - glasanjem za rezoluciju o Srebrenici, smjenom ministra pravde Vladimira Leposavića, priznanjem lažne države Kosovo i čestitkama albanskim esktremistima, sankcijama Rusiji, izbjegavanjem da se potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, napadima na Srbiju i Republiku Srpsku.

On se osvrnuo na njihovu poruku da je nedopustivo uplitanje stranog faktora, navodeći da je “dobro da je trojka samokritična i da priznaju da su pod budnim okom nekih ambasada i da služe njihovim interesima”.

Krivokapić, Abazović i Bečić saopštili su da su protiv održavanja novih parlamentarnih izbora i da je neprihvatljivo “uplitanje inostranog faktora u rješavanje unutrašnjih pitanja koja se tiču Crne Gore”.

Skupština Crne Gore izglasala je 17. juna Rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici, što je dovelo do nezadovoljstva među pojednim strankama koje činu vladajuću većinu. Za usvajanje Rezolucije glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana