Црногорско тужилаштво поднијело оптужицу против 31 особе, међу њима Звицер, Беливук, Миљковић...

Танјуг
Црногорско тужилаштво поднијело оптужицу против 31 особе, међу њима Звицер, Беливук, Миљковић...

ПОДГОРИЦА - Црногорско Специјално државно тужилаштво (СДТ) поднијело је подгоричком Вишем суду оптужницу против 31 особе за кривично дјело стварање криминалне организације, а међу оптуженима су наводни вођа кавачког криминалног клана Радоје Звицери и вође криминалне групе, српски држављани Вељко Беливук и Марко Миљковић.

Како је саопштио специјални тужилац и портпарол СДТ-а Вукас Радоњић на оптужници, која је поднијета данас су: Р.З. В.Б, М.М, Н.Ј, Р.Ж, Р.Ж, Д.К, М.В, С.К, С.К, Д.П, Н.К, Д.П, Б.Г, Д.Г, М.Р, П.Ђ, В.В, Н.П, Р.Г, М.Ч, М.К, А.П, Н.Ц, Р.М, З.К, А.Д, А.Ј, М.К, Б.Б. и Б.Б.

Терете их за кривично дхело стварање криминалне организације, док Р.З, М.В, Д.К, Р.Ж, В.Б, М.М, Н.Ј, Р.Ж, С.К, С.К, Н.К, Д.П, Б.Г, Д.Г, Д.П, Н.П, М.Р, В.В, М.К, А.П, Н.С, Р.М, З.К, М.К, А.Д. и А.Љ. терете и за кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву.

Н.С. терете и за два кривична дјела помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела, Д.П. и Б.Б. и за кривично дјело помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дjела.

Против М.К, З.К. и А.Д. оптужница је подигнута и за кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, а против М.Ч. и за продужено кривично дјело недозвољен прелазак државне границе и кријумчарење људи.

Радоњић прецизира да су сва кривична која  се оптуженима стављена на терет почињена током 2020. године.

- У оптужници је предложено да се окривљенима Д.П, Б.Г, Д.Г, Р.Г, М.Ч. и Б.Б. продужи притвор, а да се окривљенима Р.З, М.В, Р.Ж, В.Б, М.М, Н.Ј, Р.Ж, Д.К, Н.С, Н.К, С.К, Д.П, М.Р, М.К, А.П, А.Љ, М.К. и А.Д, који су у бјекству и за којима су расписане међународне потјернице, суди у одсуству, док су остали окривљени у Управи за извршење кривичних санкција у притвору или затвору, у другим кривичним предметима -, саопштио је Радоњић, пренијели су подгорички медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана