Crnogorsko tužilaštvo podnijelo optužicu protiv 31 osobe, među njima Zvicer, Belivuk, Miljković...

Tanjug
Crnogorsko tužilaštvo podnijelo optužicu protiv 31 osobe, među njima Zvicer, Belivuk, Miljković...

PODGORICA - Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnijelo je podgoričkom Višem sudu optužnicu protiv 31 osobe za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a među optuženima su navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zviceri i vođe kriminalne grupe, srpski državljani Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Kako je saopštio specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić na optužnici, koja je podnijeta danas su: R.Z. V.B, M.M, N.J, R.Ž, R.Ž, D.K, M.V, S.K, S.K, D.P, N.K, D.P, B.G, D.G, M.R, P.Đ, V.V, N.P, R.G, M.Č, M.K, A.P, N.C, R.M, Z.K, A.D, A.J, M.K, B.B. i B.B.

Terete ih za krivično dhelo stvaranje kriminalne organizacije, dok R.Z, M.V, D.K, R.Ž, V.B, M.M, N.J, R.Ž, S.K, S.K, N.K, D.P, B.G, D.G, D.P, N.P, M.R, V.V, M.K, A.P, N.S, R.M, Z.K, M.K, A.D. i A.Lj. terete i za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

N.S. terete i za dva krivična djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, D.P. i B.B. i za krivično djelo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog djela.

Protiv M.K, Z.K. i A.D. optužnica je podignuta i za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a protiv M.Č. i za produženo krivično djelo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Radonjić precizira da su sva krivična koja  se optuženima stavljena na teret počinjena tokom 2020. godine.

- U optužnici je predloženo da se okrivljenima D.P, B.G, D.G, R.G, M.Č. i B.B. produži pritvor, a da se okrivljenima R.Z, M.V, R.Ž, V.B, M.M, N.J, R.Ž, D.K, N.S, N.K, S.K, D.P, M.R, M.K, A.P, A.Lj, M.K. i A.D, koji su u bjekstvu i za kojima su raspisane međunarodne potjernice, sudi u odsustvu, dok su ostali okrivljeni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u pritvoru ili zatvoru, u drugim krivičnim predmetima -, saopštio je Radonjić, prenijeli su podgorički mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana