Црногорски држављанин ухапшен у Њемачкој због шверца кокаина

Tanjug
Foto: tag24

ПОДГОРИЦА- Царина у Келну потврдила је хапшење 34-годишњег држављанина Црне Горе због шверца кокаина, пренијели су њемачки медији.

Царински службеници су у једном дану, како преноси РТЦГ, контролисали два возила и заплијенили рекордне количине дроге и фалсификованог новца, а једним од њих управљао је црногорски држављанин.

Царина није саопштила идентитет нашег ухапшеног држављанина.

Наводи се и да је у његовом возилу нађено четири "цигле" кокаина, али нема извјештаја колико је конкретно кокаина заплијењено у возилу којим је управљао држављанин Црне Горе.

Укупно, у две акције заплијењено је скоро шест килограма кокаина и хероина, више од 23 килограма амфетамина и 24.000 евра фалсификованог новца. Све се догодило прије око три недеље, али је царина то саопштила тек у петак, преноси њемачки портал "вдр.де". 

"Свака од две заплене је изузетна сама по себи, али никада нисмо имали два таква успеха у једном дану. Улична вриједност заплењене дроге је већа од 620.000 евра", рекао је Јенс Ахланд, портпарол главне царинске испоставе у Келну.
 
Наводи се да је држављанин Црне Горе, стар 34 године, контролисан у сервисној зони Зигбург на А3 ка Франкфурту. Након нејасних одговора о сврси и рути путовања, те детаљнијег прегледа, трагови кокаина нађени су на на његовим рукама. Царина је потом прегледала аутомобил и пронашла четири "цигле" кокаина и паметни телефон испод централне конзоле.

Мушкарац је ухапшен и покренута је истрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана