Crnogorski državljanin uhapšen u Njemačkoj zbog šverca kokaina

Tanjug
Foto: tag24

PODGORICA- Carina u Kelnu potvrdila je hapšenje 34-godišnjeg državljanina Crne Gore zbog šverca kokaina, prenijeli su njemački mediji.

Carinski službenici su u jednom danu, kako prenosi RTCG, kontrolisali dva vozila i zaplijenili rekordne količine droge i falsifikovanog novca, a jednim od njih upravljao je crnogorski državljanin.

Carina nije saopštila identitet našeg uhapšenog državljanina.

Navodi se i da je u njegovom vozilu nađeno četiri "cigle" kokaina, ali nema izvještaja koliko je konkretno kokaina zaplijenjeno u vozilu kojim je upravljao državljanin Crne Gore.

Ukupno, u dve akcije zaplijenjeno je skoro šest kilograma kokaina i heroina, više od 23 kilograma amfetamina i 24.000 evra falsifikovanog novca. Sve se dogodilo prije oko tri nedelje, ali je carina to saopštila tek u petak, prenosi njemački portal "vdr.de". 

"Svaka od dve zaplene je izuzetna sama po sebi, ali nikada nismo imali dva takva uspeha u jednom danu. Ulična vrijednost zaplenjene droge je veća od 620.000 evra", rekao je Jens Ahland, portparol glavne carinske ispostave u Kelnu.
 
Navodi se da je državljanin Crne Gore, star 34 godine, kontrolisan u servisnoj zoni Zigburg na A3 ka Frankfurtu. Nakon nejasnih odgovora o svrsi i ruti putovanja, te detaljnijeg pregleda, tragovi kokaina nađeni su na na njegovim rukama. Carina je potom pregledala automobil i pronašla četiri "cigle" kokaina i pametni telefon ispod centralne konzole.

Muškarac je uhapšen i pokrenuta je istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana