"Црногорске патриоте" вријеђале блаженопочившег митрополита

Срна
"Црногорске патриоте" вријеђале блаженопочившег митрополита

ПОДГОРИЦА- Црквена општина Бар саопштила је да је група грађана која се представља као "црногорске патриоте", пролазећи поред Храма Светог Јована Владимира у Бару, вријеђала блаженопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

"Група грађана, који се представљају као црногорске патриоте, која протестује посљедњих недјеља, синоћ је на изузетно непристојан начин, који не приличи никоме, а особито не Црногорцима, скандирала пролазећи поред овог храма, вријеђајући блаженопочившег митрополита Амфилохија, а узвикујући и друге непримјерене увреде", наведено је у саопштењу.

Из Црквене општине Бар истакли су да се "чини просто невјероватним да неко има потребу да се тако понаша пред богомољом, без обзира које је вјере и нације", а да је "још невјероватније да неко дође из другог града у Бар и псује пред светињом коју поштује и посјећује огромна већина православних вјерника града Бара, али и Барани других вјероисповијести".

Не спорећи право ниједном грађанину да слободно изражава своја опредјељења, из Црквене општине Бар нагласили су да не мисле да је добар пут за очување грађанског јединства и напретка Црне Горе да ико икога грубо вријеђа несумњиво ширећи тиме вјерску и националну нетрпељивост.

"Позивамо све релевантне друштвене чиниоце од локалне самоуправе, преко полиције до политичких партија, да предузму активности и радње из своје надлежности да се овакве ствари не би понављале, с обзиром на то да изазивају озбиљно узнемирење и провоцирају могуће нежељене реакције", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана