Црна Гора забрањује скупове на отвореном, пријете ригорозне казне

Г.С.
Црна Гора забрањује скупове на отвореном, пријете ригорозне казне

Управа за инспекцијске послове ће од вечерас ригорозно новчано кажњавати свако кршење наредби о спрјечавању ширења ковида 19, саопштено је из Националног координационог тијела за заразне болести.

На сједници, којом је предсједавао предсједник Милутин Симовић, донијета је одлука о забрани окупљања на јавним и отвореним површинама, поновном обавезном коришћењу заштитних маски на јавним местима и у затвореном простору и привременој промени режима уласка путника у Црну Гору из Босне и Херцеговине.

Кад је ријеч о јавним окупљањима забрањени су политички скупови на отвореним јавним мјестима; присуство гледалаца на спортским догађајима; вјерски скупови на отвореним јавним мјестима осим на површинама припадајућих вјерских објеката; примања саучешћа, приватни скупови (свадбе, матурске вечери, рођендани и сл.). Јавна окупљања у затвореном простору обављају се тако да на њима може бити највише 200 лица уз обавезу поштовања физичке дистанце од најмање два метра и других препорука у складу са одговарајућим упутствима ИЈЗЦГ.

Управа за инспекцијске послове ће већ од вечерас, чим ступи на снагу Закон о допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, ригорозно новчано кажњавати кршење наредби о спрјечавању ширења вируса корона, саопштило је Национално координационо тијело за заразне болести, објављено је на налогу Владе Црне Горе на Твитеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана