Crna Gora zabranjuje skupove na otvorenom, prijete rigorozne kazne

G.S.
Crna Gora zabranjuje skupove na otvorenom, prijete rigorozne kazne

Uprava za inspekcijske poslove će od večeras rigorozno novčano kažnjavati svako kršenje naredbi o sprječavanju širenja kovida 19, saopšteno je iz Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, donijeta je odluka o zabrani okupljanja na javnim i otvorenim površinama, ponovnom obaveznom korišćenju zaštitnih maski na javnim mestima i u zatvorenom prostoru i privremenoj promeni režima ulaska putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine.

Kad je riječ o javnim okupljanjima zabranjeni su politički skupovi na otvorenim javnim mjestima; prisustvo gledalaca na sportskim događajima; vjerski skupovi na otvorenim javnim mjestima osim na površinama pripadajućih vjerskih objekata; primanja saučešća, privatni skupovi (svadbe, maturske večeri, rođendani i sl.). Javna okupljanja u zatvorenom prostoru obavljaju se tako da na njima može biti najviše 200 lica uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra i drugih preporuka u skladu sa odgovarajućim uputstvima IJZCG.

Uprava za inspekcijske poslove će već od večeras, čim stupi na snagu Zakon o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, rigorozno novčano kažnjavati kršenje naredbi o sprječavanju širenja virusa korona, saopštilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, objavljeno je na nalogu Vlade Crne Gore na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana