Црна Гора: Таксисти протестују, траже састанак са министрима

Срна
Foto: Принтскрин

ПОДГОРИЦА- На улицама Подгорице таксисти протестују, у организацији Струковног синдиката таксиста Црне Горе, са захтјевима да их министри приме на разговор због раста сиве економије, али и због процеса фискализације.

Таксисти су обишли Управу прихода и царина, Министарство финансија и социјалног старања и Владу како би позвали на хитна рјешења за излаз из актуелног стања.

Предсједник Струковног синдиката таксиста Борислав Павловић рекао је да је основни захтјев протеста да их нови министри приме на разговор.

"Нерад инспекција и рапидни раст сиве економије су уништили ову туристичку сезону, која је требало да нам буде година опоравка. Желимо да укажемо да има 1.500 предузетника које нису питали у каквим условима раде", рекао је Павловић.

Он је рекао да је процес фискализације проблематичан из више разлога.

"Први је што је Министарство финансија и социјалног старања промијенило 1. јуна правилник за фискализацију такси превоза, чиме је обесмишљена и не функционише јер нису пронађени апарати који треба да нас повежу са касом. Ми, који смо то у року одрадили, смо у ситуацији да наше касе не функционишу", навео је Павловић.

Павловић је навео да ће до 15.00 часова чекати да ли ће им се неко од надлежних обратити, а тада ће и одржати Скупштину на којој ће одлучити о сљедећим корацима.

Представници таксиста предали су захтјеве Министарству финансија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана