Crna Gora: Taksisti protestuju, traže sastanak sa ministrima

Srna
Foto: Printskrin

PODGORICA- Na ulicama Podgorice taksisti protestuju, u organizaciji Strukovnog sindikata taksista Crne Gore, sa zahtjevima da ih ministri prime na razgovor zbog rasta sive ekonomije, ali i zbog procesa fiskalizacije.

Taksisti su obišli Upravu prihoda i carina, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Vladu kako bi pozvali na hitna rješenja za izlaz iz aktuelnog stanja.

Predsjednik Strukovnog sindikata taksista Borislav Pavlović rekao je da je osnovni zahtjev protesta da ih novi ministri prime na razgovor.

"Nerad inspekcija i rapidni rast sive ekonomije su uništili ovu turističku sezonu, koja je trebalo da nam bude godina oporavka. Želimo da ukažemo da ima 1.500 preduzetnika koje nisu pitali u kakvim uslovima rade", rekao je Pavlović.

On je rekao da je proces fiskalizacije problematičan iz više razloga.

"Prvi je što je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja promijenilo 1. juna pravilnik za fiskalizaciju taksi prevoza, čime je obesmišljena i ne funkcioniše jer nisu pronađeni aparati koji treba da nas povežu sa kasom. Mi, koji smo to u roku odradili, smo u situaciji da naše kase ne funkcionišu", naveo je Pavlović.

Pavlović je naveo da će do 15.00 časova čekati da li će im se neko od nadležnih obratiti, a tada će i održati Skupštinu na kojoj će odlučiti o sljedećim koracima.

Predstavnici taksista predali su zahtjeve Ministarstvu finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana