Црна Гора сутра отвара границу за грађане 26 земаља осим Србије

Танјуг
Црна Гора сутра отвара границу за грађане 26 земаља осим Србије

ПОДГОРИЦА - Границе Црне Горе од понедељка ће бити отворене за грађане 26 земаља без карантина и самоизолације, одлучило је Национално координационо тијело, али на том списку и даље нема Србије.

Улазак у Црну Гору дозвољен је становницима Словеније, Исланда, Хрватске, Словачке, Швајцарске, Албаније, Аустрије, Норвешке, Монака, такозваног Косова, Њемачке, Грчке, Мађарске, Данске, Литваније, Летоније, Азербејџана, Луксембурга, БиХ, Бугарске, Израела, Сјеверне Македоније, Ирске, Чешке, Финске и Естоније, а са тим земљама дозвољен је и ваздушни и поморски саобраћај, преноси портал ЦдМ.

Како се наводи, држављани Црне Горе и странци са сталним или привременим боравком у тој земљи који улазе у Црну Гору из држава у којима је потврђрена стопа активних случајева обољелих од корона вируса већа од 25 на 100.000 становника мораће у карантин или самоизолацију од 14 дана.

У Црној Гори ће од понедјељка бити дозвољена и сва јавна окупљања, укључујући свадбе и сахране, спортска такмичења, али на њима неће моћи да присуствује више од 200 особа и мораће да се постује мјера социјалне дистанце.

Такође, дозвољен је рад диско клубова/барова и ноћних клубова/барова као и дјечјих играоница, док ће вртићи своја врта отворити у четвртак, 4. јуна.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана