Crna Gora sutra otvara granicu za građane 26 zemalja osim Srbije

Tanjug
Crna Gora sutra otvara granicu za građane 26 zemalja osim Srbije

PODGORICA - Granice Crne Gore od ponedeljka će biti otvorene za građane 26 zemalja bez karantina i samoizolacije, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo, ali na tom spisku i dalje nema Srbije.

Ulazak u Crnu Goru dozvoljen je stanovnicima Slovenije, Islanda, Hrvatske, Slovačke, Švajcarske, Albanije, Austrije, Norveške, Monaka, takozvanog Kosova, Njemačke, Grčke, Mađarske, Danske, Litvanije, Letonije, Azerbejdžana, Luksemburga, BiH, Bugarske, Izraela, Sjeverne Makedonije, Irske, Češke, Finske i Estonije, a sa tim zemljama dozvoljen je i vazdušni i pomorski saobraćaj, prenosi portal CdM.

Kako se navodi, državljani Crne Gore i stranci sa stalnim ili privremenim boravkom u toj zemlji koji ulaze u Crnu Goru iz država u kojima je potvrđrena stopa aktivnih slučajeva oboljelih od korona virusa veća od 25 na 100.000 stanovnika moraće u karantin ili samoizolaciju od 14 dana.

U Crnoj Gori će od ponedjeljka biti dozvoljena i sva javna okupljanja, uključujući svadbe i sahrane, sportska takmičenja, ali na njima neće moći da prisustvuje više od 200 osoba i moraće da se postuje mjera socijalne distance.

Takođe, dozvoljen je rad disko klubova/barova i noćnih klubova/barova kao i dječjih igraonica, dok će vrtići svoja vrta otvoriti u četvrtak, 4. juna.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana