Црна Гора: Протест испред РТЦГ, траже да се изражавају на свом језику

Танјуг
Foto: Твитер

ПОДГОРИЦА- Група грађана Подгорице окупила се данас на платоу испред зграде РТЦГ-а како би изратили протест поводом, како су раније најавили, односа менаџмента јавног сервиса према основном праву новинара да се слободно изражавају на сопственом језику, преноси портал ЦДМ.

Скуп је организован поводом тврдњи да менаџмент Јавног сервиса врши притисак на новинаре који користе јотовану верзију црногорског језика.

Грађанима се обратио и генерални директор РТЦГ Борис Раонић, али су му окупљени окренули леђа и извиждали га, преноси ЦДМ.

Портал је раније пренио да је више запослених у Телевизији Црне Горе исказало  подршку колеги Жарку Божовићу, који тврди да је дискриминисан због употребе јотоване варијанте црногорског језика у програму Јавног сервиса,  као и свим запосленим у РТЦГ који су дискриминисани по било ком основу.

Они су тражили од Савјета РТЦГ да санкционише налогодавце ове "дискриминаторске одлуке", за коју су навели да је  "без преседана у историји ове куће", наводи црногорски портал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана