Црна Гора: Попис станова и имовине функционера ДПС-а и СД-а

ГС
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА - Посебна комисија пописаће све станове и некретнине не само у Црној Гори, већ и у Србији, које имају функционери ДПС-а и СД-а, као и чланови њихових породица, и списак ће бити јавно објављен, потврђено је за портал "Борба" у једном политичком савезу који чини нову већину.

Овај портал пише да функционери ДПС-а без разлике од посланика до министара, па све до њиховог предсједника, крију своју имовину као змија ноге.

Ријеч је о некретнинама које се налазе на ексклузивним локацијама на Приморју и Подгорици, а осим у Црној Гори, биће пописана и имовина коју имају у Србији.

Према сазнањима овог портала, већ сада је откривено на која повезана лица су функционери ДПС-а покушали да сакрију имовину, да не би морали да је пријављују.

Српски оперативци су, како је "Борба" писала, открили значајну имовину врха ДПС-а и бизнисмена из Црне Горе, која се налази у Србији, а ријеч је о становима у Београду и у Новом Саду, али и имовини на Златибору и Копаонику.

Према сазнањима, по том плану се увелико радило неколико мјесеци. Оперативци су открили и идентитет особа на које су лица из Црне Горе преписивала своју имовину у Србији, како би сакрили трагове.

"Сва имовина је фотографисана и сви подаци су у обради. Све то је рађено посљедњих неколико мјесеци, а све то ће бити и објављено", рекао је извор.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана