Crna Gora: Popis stanova i imovine funkcionera DPS-a i SD-a

GS
Foto: Ilustracija

PODGORICA - Posebna komisija popisaće sve stanove i nekretnine ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji, koje imaju funkcioneri DPS-a i SD-a, kao i članovi njihovih porodica, i spisak će biti javno objavljen, potvrđeno je za portal "Borba" u jednom političkom savezu koji čini novu većinu.

Ovaj portal piše da funkcioneri DPS-a bez razlike od poslanika do ministara, pa sve do njihovog predsjednika, kriju svoju imovinu kao zmija noge.

Riječ je o nekretninama koje se nalaze na ekskluzivnim lokacijama na Primorju i Podgorici, a osim u Crnoj Gori, biće popisana i imovina koju imaju u Srbiji.

Prema saznanjima ovog portala, već sada je otkriveno na koja povezana lica su funkcioneri DPS-a pokušali da sakriju imovinu, da ne bi morali da je prijavljuju.

Srpski operativci su, kako je "Borba" pisala, otkrili značajnu imovinu vrha DPS-a i biznismena iz Crne Gore, koja se nalazi u Srbiji, a riječ je o stanovima u Beogradu i u Novom Sadu, ali i imovini na Zlatiboru i Kopaoniku.

Prema saznanjima, po tom planu se uveliko radilo nekoliko mjeseci. Operativci su otkrili i identitet osoba na koje su lica iz Crne Gore prepisivala svoju imovinu u Srbiji, kako bi sakrili tragove.

"Sva imovina je fotografisana i svi podaci su u obradi. Sve to je rađeno posljednjih nekoliko mjeseci, a sve to će biti i objavljeno", rekao je izvor.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana