Црна Гора донијела нове пооштрене мјере за летове из Србије

Срна
Црна Гора донијела нове пооштрене мјере за летове из Србије

Црногорско Национално координационо тијело за заразне болести (НКТ) одлучило је да због сложене епидемиолошке ситуације у Србији пооштри услове за улазак у Црну Гору из Србије особама које долазе некомерцијалним и повременим ваздушним саобраћајем (тзв. генерална авијација), саопштено је из Владе Црне Горе.

- Приликом уласка у Црну Гору, путници и посада ваздухоплова морају да посједују негативан резултат ПЦР теста на САРС-КоВ-2 не старији од 72 сата, издат од регистроване лабораторије, у складу са препорукама Института за јавно здравље Црне Горе - наводи се у саопштењу Владе Црне Горе.

У саопштењу које су пренијеле подгоричке Вијести додаје се да путници и посада, ако бораве у Црној Гори, морају да посједују и резервацију у хотелском смjештају. 

 - Оператор ваздухоплова мора да 48 сати прије планираног доласка да поднесе оператору аеродрома на који планира слијетање захтјев за одобрење лета који, поред редовних информација, мора садржати име и презиме путника и посаде, ако борави у Црној Гори - пише у саопштењу Владе Црне Горе.

Оператор аеродрома задржава право да одобри или не одобри лет, наводи се у одлуци НКТ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана