Crna Gora donijela nove pooštrene mjere za letove iz Srbije

Srna
Crna Gora donijela nove pooštrene mjere za letove iz Srbije

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da zbog složene epidemiološke situacije u Srbiji pooštri uslove za ulazak u Crnu Goru iz Srbije osobama koje dolaze nekomercijalnim i povremenim vazdušnim saobraćajem (tzv. generalna avijacija), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

- Prilikom ulaska u Crnu Goru, putnici i posada vazduhoplova moraju da posjeduju negativan rezultat PCR testa na SARS-KoV-2 ne stariji od 72 sata, izdat od registrovane laboratorije, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore - navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

U saopštenju koje su prenijele podgoričke Vijesti dodaje se da putnici i posada, ako borave u Crnoj Gori, moraju da posjeduju i rezervaciju u hotelskom smještaju. 

 - Operator vazduhoplova mora da 48 sati prije planiranog dolaska da podnese operatoru aerodroma na koji planira slijetanje zahtjev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati ime i prezime putnika i posade, ako boravi u Crnoj Gori - piše u saopštenju Vlade Crne Gore.

Operator aerodroma zadržava pravo da odobri ili ne odobri let, navodi se u odluci NKT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana