Човић с Пленковићем: Хрватска жели добре односе с БиХ

Срна
Човић с Пленковићем: Хрватска жели добре односе с БиХ

САРАЈЕВО - Политички дијалог представника сва три конститутивна народа у БиХ нема алтернативу у постизању договора о новом изборном закону, закључили су данас замјеник предсједавајућег Дома народа шарламента БиХ Драган Човић и хрватски премијер Андреј Пленковић.

Човић и Пленковић су истакли да је избор Борјане Кришто за предједавајућег Савјета министара прилика да билатерални односи Хрватске и БиХ буду подигнути на још виши ниво.

Они су на састанку у Загребу разговарали о процесима који слиједе након потврђивања новог сазива Савјета министара и о даљим реформским процесима након добијања кандидатског статуса БиХ, саопштено је из Парламента БиХ.

Човић је истакао да нова власт на нивоу БиХ мора завршити процес договора о кључним политичким питањима и захвалио Пленковићу за напоре у помоћи Хрватима у БиХ, као и за допринос у добијању кандидатског статуса за чланство БиХ у ЕУ.

Пленковић је истакао потребу хитног формирања власти на свим нивоима, поготово у Федерацији БиХ да би се обезбиједила функционалност свих институција у БиХ.

Човић се састао и са министром спољних и европских односа Хрватске Горданом Грлићем Радманом са којим је разговарао о искуствима Хрватске у њеном процесу приступања ЕУ, те је изразио очекивање да ће носиоци власти искористити тренутни замах за имплементацију реформи потребних за европски пут БиХ.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана