Čović s Plenkovićem: Hrvatska želi dobre odnose s BiH

Srna
Čović s Plenkovićem: Hrvatska želi dobre odnose s BiH

SARAJEVO - Politički dijalog predstavnika sva tri konstitutivna naroda u BiH nema alternativu u postizanju dogovora o novom izbornom zakonu, zaključili su danas zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda šarlamenta BiH Dragan Čović i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Čović i Plenković su istakli da je izbor Borjane Krišto za predjedavajućeg Savjeta ministara prilika da bilateralni odnosi Hrvatske i BiH budu podignuti na još viši nivo.

Oni su na sastanku u Zagrebu razgovarali o procesima koji slijede nakon potvrđivanja novog saziva Savjeta ministara i o daljim reformskim procesima nakon dobijanja kandidatskog statusa BiH, saopšteno je iz Parlamenta BiH.

Čović je istakao da nova vlast na nivou BiH mora završiti proces dogovora o ključnim političkim pitanjima i zahvalio Plenkoviću za napore u pomoći Hrvatima u BiH, kao i za doprinos u dobijanju kandidatskog statusa za članstvo BiH u EU.

Plenković je istakao potrebu hitnog formiranja vlasti na svim nivoima, pogotovo u Federaciji BiH da bi se obezbijedila funkcionalnost svih institucija u BiH.

Čović se sastao i sa ministrom spoljnih i evropskih odnosa Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom sa kojim je razgovarao o iskustvima Hrvatske u njenom procesu pristupanja EU, te je izrazio očekivanje da će nosioci vlasti iskoristiti trenutni zamah za implementaciju reformi potrebnih za evropski put BiH.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana