Човић потврдио: Борјана Кришто - кандидат за члана Предсједништва

Срна
Човић потврдио: Борјана Кришто - кандидат за члана Предсједништва

СТОЛАЦ- Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић потврдио је данас да ће Борјана Кришто бити кандидат ове странке за члана Предсједништва БиХ на предстојећим изборима, а да он неће бити ни на једној листи.

Човић је истакао да је то једногласна одлука Предсједништва ХДЗ-а, а да је то данас договорио и са предсједницима других странака Хрватског народног сабора /ХНС/. "Мислим да имамо три мјесеца доста квалитетне кампање коју можемо градити и на вриједностима свјежине у политикама, када је у питању цијела БиХ.

Вјерујем да ће кампања бити коректна и растерећена", рекао је Човић новинарима на отварању магистралног пута Столац-Неум.

Човић је навео да он није кандидат на било којој листи, те да су настојали да на кантоналним изборним листама добију нову димензију. Он је открио и да ће кадар ХДЗ-а БиХ Даријана Филиповић бити носилац листе за Херцеговачко-неретвански и Западнохерцеговачки кантон, а Маринко Чавара носилац листе за централну БиХ и зенички простор, како је та изборна јединица дефинисана.

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Марина Пендеш рекла је данас новинарима у паузи сједнице овог дома да ће у понедјељак бити објављено ко је кандидат за члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа. "Уопште не видим разлог зашто Борјана Кришто не би била кандидат", рекла је Пендешева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана