Čović potvrdio: Borjana Krišto - kandidat za člana Predsjedništva

Srna
Čović potvrdio: Borjana Krišto - kandidat za člana Predsjedništva

STOLAC- Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović potvrdio je danas da će Borjana Krišto biti kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima, a da on neće biti ni na jednoj listi.

Čović je istakao da je to jednoglasna odluka Predsjedništva HDZ-a, a da je to danas dogovorio i sa predsjednicima drugih stranaka Hrvatskog narodnog sabora /HNS/. "Mislim da imamo tri mjeseca dosta kvalitetne kampanje koju možemo graditi i na vrijednostima svježine u politikama, kada je u pitanju cijela BiH.

Vjerujem da će kampanja biti korektna i rasterećena", rekao je Čović novinarima na otvaranju magistralnog puta Stolac-Neum.

Čović je naveo da on nije kandidat na bilo kojoj listi, te da su nastojali da na kantonalnim izbornim listama dobiju novu dimenziju. On je otkrio i da će kadar HDZ-a BiH Darijana Filipović biti nosilac liste za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, a Marinko Čavara nosilac liste za centralnu BiH i zenički prostor, kako je ta izborna jedinica definisana.

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Marina Pendeš rekla je danas novinarima u pauzi sjednice ovog doma da će u ponedjeljak biti objavljeno ko je kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. "Uopšte ne vidim razlog zašto Borjana Krišto ne bi bila kandidat", rekla je Pendeševa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana