Човић, Баножић: Изборни закон БиХ регулисати кроз рационалан законодавни оквир

Срна
Човић, Баножић: Изборни закон БиХ регулисати кроз рационалан законодавни оквир

САРАЈЕВО - Изборни закон БиХ као кључну политичку тему и отворено политичко питање неопходно је регулисати кроз рационалан законодавни оквир који ће релаксирати међунационалне односе и омогућити легитимно политичко представљање сва три конститутивна народа, констатовали су данас предсједавајући Дома народа парламента БиХ Драган Човић и министар одбране Хрватске Марио Баножић.

Они су на данашњем билатералном састанку у Сарајеву истакли да се у таквом унутрашњем амбијенту, гдје не постоји могућност дискриминације, наметања и мајоризације, стварају неопходни предуслови безбједносног оквира који је потребан за цјелокупну регију и простор југоисточне Европе, саопштено је из Човићевог кабинета.

У саопштењу се наводи да су Хрвати као конститутиван народ уз сва Уставом загарантована права претпоставка стабилне и функционалне БиХ.

На састанку је указано и да искуства и подршка Хрватске као пуноправне чланице ЕУ и НАТО-а могу убрзати интеграцијске процесе у БиХ, а било је ријечи и о сарадњи у сектору одбране и аспектима у којима Хрватска и БиХ могу заједнички дјеловати.

На састанку је закључено да је стратешко партнерство и пријатељство Хрватске и БиХ гарант дугорочног развоја и јачања свих капацитета, али и животног стандарда како би привукли инвестиције потребне за континуиран раст и развој, наведено је у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана