Čović, Banožić: Izborni zakon BiH regulisati kroz racionalan zakonodavni okvir

Srna
Čović, Banožić: Izborni zakon BiH regulisati kroz racionalan zakonodavni okvir

SARAJEVO - Izborni zakon BiH kao ključnu političku temu i otvoreno političko pitanje neophodno je regulisati kroz racionalan zakonodavni okvir koji će relaksirati međunacionalne odnose i omogućiti legitimno političko predstavljanje sva tri konstitutivna naroda, konstatovali su danas predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH Dragan Čović i ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić.

Oni su na današnjem bilateralnom sastanku u Sarajevu istakli da se u takvom unutrašnjem ambijentu, gdje ne postoji mogućnost diskriminacije, nametanja i majorizacije, stvaraju neophodni preduslovi bezbjednosnog okvira koji je potreban za cjelokupnu regiju i prostor jugoistočne Evrope, saopšteno je iz Čovićevog kabineta.

U saopštenju se navodi da su Hrvati kao konstitutivan narod uz sva Ustavom zagarantovana prava pretpostavka stabilne i funkcionalne BiH.

Na sastanku je ukazano i da iskustva i podrška Hrvatske kao punopravne članice EU i NATO-a mogu ubrzati integracijske procese u BiH, a bilo je riječi i o saradnji u sektoru odbrane i aspektima u kojima Hrvatska i BiH mogu zajednički djelovati.

Na sastanku je zaključeno da je strateško partnerstvo i prijateljstvo Hrvatske i BiH garant dugoročnog razvoja i jačanja svih kapaciteta, ali i životnog standarda kako bi privukli investicije potrebne za kontinuiran rast i razvoj, navedeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana