Цетињанин осумњичен за напад Кнежевића пуштен на слободу

Танјуг
Цетињанин осумњичен за напад Кнежевића пуштен на слободу

ПОДГОРИЦА - Цетињанин Иван Гардашевић (34), који је осумњичен за напад на једног од лидера Демократског фронта Милана Кнежевића, пуштен је јутрос на слободу, иако му је синоћ одређен притвор до 72 сата.

Основно државно тужилаштво у Подгорици формирало је предмет против Гардашевића због сумње за угрожавање сигурности Милана Кнежевића, који је лидер Демократске народне партије, јуче поподне на Аеродрому у Голубовцима.

Осумњичени је рано јутрос, како пише подгорички портал ЦдМ, пуштен на слободу.

Инцидент се догодио јуче, а Гардашевићу је након тога одређен притвор до 72 сата. Група грађана Цетиња револтирана одлуком надлежних планирала је да се данас окупи испред зграде подгоричког Основног суда.

"Обавјештавамо јавност да је наш суграђанин Иво Гардашевић пуштен на слободу синоћ у 1.30 – након што се судија прегледом снимка увјерио да су лажне оптужбе Милана Кнежевића и да су заправо Кнежевић и његове гориле напале нашега суграђанина", наводи Група грађана Цетиња.

Зато су кажу, одустали од данашњега окупљања и остају спремни за свако ново окупљање.

Из полиције су синоћ саопштили да су прикупили обавештења на околности догађаја од више особа.

Кнежевић је, након што је дао изјаву у Центру безбједности Подгорица, казао да је јучерашњи напад на њега политички мотивисан тврдећи да "ничим није испровоцирао инцидент" и да се догодио док је чекао супругу на Аеродрому. 

Поручио је да ће он и његово обезбјеђење од сада носити оружје, јер се осећају небезбједним.

Рођак Цетињана, који је желио да остане анониман (чији је идентитет познат редакцији ЦдМ-а), казао је за портал да није истина да је Кнежевић нападнут "вербално, а камоли физички", као и да су чланови обезбеђења посланика ДФ-а ти који су физички напали Цетињане што ће, према ријечима њиховог рођака, показати снимци са надзорних камера.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана