Cetinjanin osumnjičen za napad Kneževića pušten na slobodu

Tanjug
Cetinjanin osumnjičen za napad Kneževića pušten na slobodu

PODGORICA - Cetinjanin Ivan Gardašević (34), koji je osumnjičen za napad na jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, pušten je jutros na slobodu, iako mu je sinoć određen pritvor do 72 sata.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Gardaševića zbog sumnje za ugrožavanje sigurnosti Milana Kneževića, koji je lider Demokratske narodne partije, juče popodne na Aerodromu u Golubovcima.

Osumnjičeni je rano jutros, kako piše podgorički portal CdM, pušten na slobodu.

Incident se dogodio juče, a Gardaševiću je nakon toga određen pritvor do 72 sata. Grupa građana Cetinja revoltirana odlukom nadležnih planirala je da se danas okupi ispred zgrade podgoričkog Osnovnog suda.

"Obavještavamo javnost da je naš sugrađanin Ivo Gardašević pušten na slobodu sinoć u 1.30 – nakon što se sudija pregledom snimka uvjerio da su lažne optužbe Milana Kneževića i da su zapravo Knežević i njegove gorile napale našega sugrađanina", navodi Grupa građana Cetinja.

Zato su kažu, odustali od današnjega okupljanja i ostaju spremni za svako novo okupljanje.

Iz policije su sinoć saopštili da su prikupili obaveštenja na okolnosti događaja od više osoba.

Knežević je, nakon što je dao izjavu u Centru bezbjednosti Podgorica, kazao da je jučerašnji napad na njega politički motivisan tvrdeći da "ničim nije isprovocirao incident" i da se dogodio dok je čekao suprugu na Aerodromu. 

Poručio je da će on i njegovo obezbjeđenje od sada nositi oružje, jer se osećaju nebezbjednim.

Rođak Cetinjana, koji je želio da ostane anoniman (čiji je identitet poznat redakciji CdM-a), kazao je za portal da nije istina da je Knežević napadnut "verbalno, a kamoli fizički", kao i da su članovi obezbeđenja poslanika DF-a ti koji su fizički napali Cetinjane što će, prema riječima njihovog rođaka, pokazati snimci sa nadzornih kamera.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana