Бреговић и Дерипаска нелегално градили у Котору

Агенције
Бреговић и Дерипаска нелегално градили у Котору

Котор - Мањи објекат и базен у Перасту, власништво прослављеног музичара Горана Бреговића, и раскошни љетниковац на Платамунима руског милијардера Олега Дерипаске неће бити легализовани.

Легендарни вођа “Бијелог дугмета” предао је захтјев за легализацију још у јулу прошле године, али је општина Котор недавно донијела рјешење о прекиду поступка.

Бреговић је “на дивље” изградио приземни објекат поред своје виле у Перасту, површине 13 квадрата, и то на туђем земљишту, а такође, како стоји у катастарској евиденцији, нема грађевинску дозволу за базен од 23 квадрата.

Бреговић се, иначе, налази на списку од 1.500 дивљих градитеља који су предали захтјеве општини Котор за легализацију. Музичар је власник куће коју је купио 2003. Има двориште од 309 квадрата. Медији су објавили да је Бреговић, осим ове виле, прије готово деценију купио и хотел и вилу “Пераст”, коју је проширио рестораном и терасом са погледом на море.

Бреговић одавно важи за музичара са највећим списком некретнина које се воде на његово име па тако, осим двију кућа у Перасту, посједује стан у Сарајеву, кућу на Јахорини, стан у Паризу, те виле у Загребу и београдском насељу Сењак, док још пет некретнина има у српској престоници.

На доношење плана генералне регулације мораће да сачека и руски милијардер Олег Дерипаска чија је фирма “Оверсеас ассетс манагемент” изградила раскошни љетниковац на рту Платамуни.

Дерипаскина фирма је почетком марта прошле године предала захтјев за легализацију сутерена од 97 квадрата једне од луксузних вила у резиденцијалном комплексу на рту. Администрација Котора још није донијела позитиван одговор.

 

Рјешење

Рјешење о прекиду поступка легализације доноси се у случају да је објекат изграђен мимо планске документације, односно није предвиђен важећим документима, па се поступак обуставља до ступања на снагу плана генералне регулације.

Како су недавно појаснили из Министарства одрживог развоја, сви нелегални објекти мораће да буду уклопљени у планску документацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана