Bregović i Deripaska nelegalno gradili u Kotoru

Agencije
Bregović i Deripaska nelegalno gradili u Kotoru

Kotor - Manji objekat i bazen u Perastu, vlasništvo proslavljenog muzičara Gorana Bregovića, i raskošni ljetnikovac na Platamunima ruskog milijardera Olega Deripaske neće biti legalizovani.

Legendarni vođa “Bijelog dugmeta” predao je zahtjev za legalizaciju još u julu prošle godine, ali je opština Kotor nedavno donijela rješenje o prekidu postupka.

Bregović je “na divlje” izgradio prizemni objekat pored svoje vile u Perastu, površine 13 kvadrata, i to na tuđem zemljištu, a takođe, kako stoji u katastarskoj evidenciji, nema građevinsku dozvolu za bazen od 23 kvadrata.

Bregović se, inače, nalazi na spisku od 1.500 divljih graditelja koji su predali zahtjeve opštini Kotor za legalizaciju. Muzičar je vlasnik kuće koju je kupio 2003. Ima dvorište od 309 kvadrata. Mediji su objavili da je Bregović, osim ove vile, prije gotovo deceniju kupio i hotel i vilu “Perast”, koju je proširio restoranom i terasom sa pogledom na more.

Bregović odavno važi za muzičara sa najvećim spiskom nekretnina koje se vode na njegovo ime pa tako, osim dviju kuća u Perastu, posjeduje stan u Sarajevu, kuću na Jahorini, stan u Parizu, te vile u Zagrebu i beogradskom naselju Senjak, dok još pet nekretnina ima u srpskoj prestonici.

Na donošenje plana generalne regulacije moraće da sačeka i ruski milijarder Oleg Deripaska čija je firma “Overseas assets management” izgradila raskošni ljetnikovac na rtu Platamuni.

Deripaskina firma je početkom marta prošle godine predala zahtjev za legalizaciju suterena od 97 kvadrata jedne od luksuznih vila u rezidencijalnom kompleksu na rtu. Administracija Kotora još nije donijela pozitivan odgovor.

 

Rješenje

Rješenje o prekidu postupka legalizacije donosi se u slučaju da je objekat izgrađen mimo planske dokumentacije, odnosno nije predviđen važećim dokumentima, pa se postupak obustavlja do stupanja na snagu plana generalne regulacije.

Kako su nedavno pojasnili iz Ministarstva održivog razvoja, svi nelegalni objekti moraće da budu uklopljeni u plansku dokumentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana