Брачном пару Касалица одређено задржавање до 72 часа

ГС
Брачном пару Касалица одређено задржавање до 72 часа

ПОДГОРИЦА - Брачном пару Касалица, ухапшенима због сумње за прање новца, одређено је задржавање до 72 часа, након чега је Здравко Касалица, иначе предсједник Синдиката Војске Црне Горе, ступио у штрајк глађу.

Њихов адвокат Владан Бојић рекао је да је претходно десет часова трајало саслушање Здравка Касалице и његове супруге Македонке, која је адвокат.

Он је навео да је испитивано поријекло заједничке имовине супружника стечене за 30 година брака, као и да је Специјално тужилаштво на тај предмет ставило ознаку службене тајне и да зато не може износити више детаља, пренио је РТРС.

Адвокат је потврдио да је Здравко Касалица синоћ одведен у Ургентни блок Клиничког центра, јер му је позлило због стања његове супруге током саслушања, када му нису омогућили да комуницира са њом. Њих двоје су ухапшени у четвртак увече.

Касалица је раније тражио од инспектора да му не малтретирају породицу, истичући да зна да их хапсе по наређењу црногорског министра одбране Предрага Бошковића који им се свети због подршке Митрополији црногорској приморској.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана