Благо побољшање здравственог стања митрополита Амфилохија

Срна
Благо побољшање здравственог стања митрополита Амфилохија

ПОДГОРИЦА - Здравствено стање Његовог високопреосвештенства митрополита Амфилохија данас је благо побољшано у односу на претходни дан, будући да је рендген снимак плућа показао смањење упалног процеса, саопштено је из Клиничког центра Црне Горе.

“Можда изгледа да опоравак митрополита Амфилохија тече споро, али љекарски тим је задовољан јер се одвија редовним током, нарочито када се има у виду специфичност обољења и године пацијента”, наводи се у саопштењу, које је објавила Митрополија црногорско-приморска на свом порталу.

У саопштењу се напомиње да су све вријеме хоспитализације сви витални параметри, као и сатурација кисеоника апсолутно у реду.

“Од почетка лијечења па до данас митрополит ни у једном тренутку није прикључиван на инвазивну механичку вентилацију. То значи да није и нема потребу за респиратором, већ се искључиво налази на посебном моду неинвазивне механичке вентилације са високим протоком кисеоника”, пише у саопштњу.

Митрополит Амфилохије је под сталним љекарским надзором који спроводи комплетан терапијски поступак још од 6. октобра, од када је на болничком лијечењу од болести узроковане вирусом корона.

“Још једном подсјећамо цјелокупну јавност да се искључиво путем портала Митрополије може тачно и вјеродостојно информисати о свим детаљима у вези са опоравком митрополита Амфилохија”, саопштено је вечерас из Митрополије са Цетиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана