Blago poboljšanje zdravstvenog stanja mitropolita Amfilohija

Srna
Blago poboljšanje zdravstvenog stanja mitropolita Amfilohija

PODGORICA - Zdravstveno stanje Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Amfilohija danas je blago poboljšano u odnosu na prethodni dan, budući da je rendgen snimak pluća pokazao smanjenje upalnog procesa, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

“Možda izgleda da oporavak mitropolita Amfilohija teče sporo, ali ljekarski tim je zadovoljan jer se odvija redovnim tokom, naročito kada se ima u vidu specifičnost oboljenja i godine pacijenta”, navodi se u saopštenju, koje je objavila Mitropolija crnogorsko-primorska na svom portalu.

U saopštenju se napominje da su sve vrijeme hospitalizacije svi vitalni parametri, kao i saturacija kiseonika apsolutno u redu.

“Od početka liječenja pa do danas mitropolit ni u jednom trenutku nije priključivan na invazivnu mehaničku ventilaciju. To znači da nije i nema potrebu za respiratorom, već se isključivo nalazi na posebnom modu neinvazivne mehaničke ventilacije sa visokim protokom kiseonika”, piše u saopštnju.

Mitropolit Amfilohije je pod stalnim ljekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak još od 6. oktobra, od kada je na bolničkom liječenju od bolesti uzrokovane virusom korona.

“Još jednom podsjećamo cjelokupnu javnost da se isključivo putem portala Mitropolije može tačno i vjerodostojno informisati o svim detaljima u vezi sa oporavkom mitropolita Amfilohija”, saopšteno je večeras iz Mitropolije sa Cetinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana