Бензином залио па запалио стубиште у центру Загреба: Један стан изгорио, у њему пронађена женска особа

ГС
Foto: Вечерњи лист

ЗАГРЕБ- Непозната особа или више њих, јутрос је у центру Загреба, полила бензином па запалила улазе у три стана те дио стубишта на другом спрату, а изгорио је и један стан.

У 4 сата и 13 минута ужарили су се телефони загребачких ватрогасаца да је стубиште преплавио дим. Само шест минута касније загребачки ватрогасци су пристигли на мјесто интервенције те су затекли више опожарених локација. До њиховог доласка станар у приземљу зграде већ се борио с ватром те ју гасио апаратом за почетно гашење прахом, као и зоне испред стана на 1. спрату, на стубишту према 2. спрату и пред још једним станом.

Спашена жена из стана
Ватрогасци су  ставили под контролу пожар у стану на 1. спрату и то након што су у стан провалили и у њему на кревету пронашли женску особу. Пружили су јој прву помоћ давањем кисеоника те су је изнијели и предали у руке радницима Хитне помоћи.

Како сазнаје Јутарњи лист, у кратком разговору с њом након што је спашена, жена је тек успјела кратко рећи да јој је у посјети преко викенда био дечко с којим се виђа већ неко вријеме те да је он отишао према својој кући. Иначе вози аутомобил вараждинских таблица. Има ли он каквих сазнања о овом чину, полиција покушава сазнати.

Иначе, врата стана у којем се она налазила била су закључана кључем, преноси Аваз.

У току увиђај
У току је полицијски увиђај, а хоће ли надзорне снимке на околним зградама помоћи полицији у реконструкцији догађаја, сазнаће се брзо.

- Нисам ништа конкретно видио јер су ме тргле из сна ватрогасне сирене. Само сам чуо да мушки глас врло узбуђено говори: "Момци пожурите, задњи спрат, тамо је једна жена". Дим је излазио кроз улаз и неке прозоре на оба спрата, убрзо је уз полицију стигла и Хитна и неког су одвели. Кад се све погасило начуо сам да се спомиње бензин - рекао је за Јутарњи један станар улице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана