Benzinom zalio pa zapalio stubište u centru Zagreba: Jedan stan izgorio, u njemu pronađena ženska osoba

GS
Foto: Večernji list

ZAGREB- Nepoznata osoba ili više njih, jutros je u centru Zagreba, polila benzinom pa zapalila ulaze u tri stana te dio stubišta na drugom spratu, a izgorio je i jedan stan.

U 4 sata i 13 minuta užarili su se telefoni zagrebačkih vatrogasaca da je stubište preplavio dim. Samo šest minuta kasnije zagrebački vatrogasci su pristigli na mjesto intervencije te su zatekli više opožarenih lokacija. Do njihovog dolaska stanar u prizemlju zgrade već se borio s vatrom te ju gasio aparatom za početno gašenje prahom, kao i zone ispred stana na 1. spratu, na stubištu prema 2. spratu i pred još jednim stanom.

Spašena žena iz stana
Vatrogasci su  stavili pod kontrolu požar u stanu na 1. spratu i to nakon što su u stan provalili i u njemu na krevetu pronašli žensku osobu. Pružili su joj prvu pomoć davanjem kiseonika te su je iznijeli i predali u ruke radnicima Hitne pomoći.

Kako saznaje Jutarnji list, u kratkom razgovoru s njom nakon što je spašena, žena je tek uspjela kratko reći da joj je u posjeti preko vikenda bio dečko s kojim se viđa već neko vrijeme te da je on otišao prema svojoj kući. Inače vozi automobil varaždinskih tablica. Ima li on kakvih saznanja o ovom činu, policija pokušava saznati.

Inače, vrata stana u kojem se ona nalazila bila su zaključana ključem, prenosi Avaz.

U toku uviđaj
U toku je policijski uviđaj, a hoće li nadzorne snimke na okolnim zgradama pomoći policiji u rekonstrukciji događaja, saznaće se brzo.

- Nisam ništa konkretno vidio jer su me trgle iz sna vatrogasne sirene. Samo sam čuo da muški glas vrlo uzbuđeno govori: "Momci požurite, zadnji sprat, tamo je jedna žena". Dim je izlazio kroz ulaz i neke prozore na oba sprata, ubrzo je uz policiju stigla i Hitna i nekog su odveli. Kad se sve pogasilo načuo sam da se spominje benzin - rekao je za Jutarnji jedan stanar ulice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana