Бечић: У Црној Гори на сцени покушај пуча и издаја епских размjера

Срна
Foto: РТЦГ

ПОДГОРИЦА - У Црној Гори је претходних дана и недеља на сцени најава класичног покушаја уставног пуча, гажења највишег правног акта, изборне воље грађана и свих постулата демократије, поручио је предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић.

Реагујући на иницијативу за изгласавање неповјерења Влади Црне Горе, коју је поднио ГП УРА Дритана Абазовића са дијелом опозиционих парламентарних партија, Бечић се обратио грађанима и поручио да никада неће издати народ коме служи.

"Грађани Црне Горе су 30. августа (2020.) гласали за промјену, а не за превару. Црна Гора гласала је за суштинске промјене, одбацивање лоших и погубних пракси које су трајале 30 година, а чији су носиоци били ДПС и његови сателити, политички послушници, медијске слуге и мафијашки сарадници", написао је Бечић на фејсбук профилу Демократске Црне Горе, на чијем је челу.

У опширном саопштењу, Бечић је поручио да они који су се, како је навео, клели да са ДПС-ом Мила Ђукановића неће ићи у било какве варијанте, а само мјесец дана тврдили да са оваквим ДПС- ом неће никада имати било шта, нуде таквом ДПС-у да му принесу на тацни слободарске гласове грађана Црне Горе и да заједно формирају парламентарну већину.

"Када спојите политичку превару, политичко лицемјерство, политички неморал, политички кукавичлук и политичку издају добијате велику народну издају. Издају епских размера. Издају вијека. Издају какву не памти Црна Гора", поручио је Бечић.

Ако, како истиче, издаја народне воље доведе до тога да поново буде опозициони посланик, биће му, каже, част да настави да предводи непоколебљиви и храбри народ Црне Горе свих вјера и нација...

Подносиоцима иницијативе је поручио:

"Ако вас није срамота, издајте народ, знаће народ да то препозна".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана