Bečić: U Crnoj Gori na sceni pokušaj puča i izdaja epskih razmjera

Srna
Foto: RTCG

PODGORICA - U Crnoj Gori je prethodnih dana i nedelja na sceni najava klasičnog pokušaja ustavnog puča, gaženja najvišeg pravnog akta, izborne volje građana i svih postulata demokratije, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

Reagujući na inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore, koju je podnio GP URA Dritana Abazovića sa dijelom opozicionih parlamentarnih partija, Bečić se obratio građanima i poručio da nikada neće izdati narod kome služi.

"Građani Crne Gore su 30. avgusta (2020.) glasali za promjenu, a ne za prevaru. Crna Gora glasala je za suštinske promjene, odbacivanje loših i pogubnih praksi koje su trajale 30 godina, a čiji su nosioci bili DPS i njegovi sateliti, politički poslušnici, medijske sluge i mafijaški saradnici", napisao je Bečić na fejsbuk profilu Demokratske Crne Gore, na čijem je čelu.

U opširnom saopštenju, Bečić je poručio da oni koji su se, kako je naveo, kleli da sa DPS-om Mila Đukanovića neće ići u bilo kakve varijante, a samo mjesec dana tvrdili da sa ovakvim DPS- om neće nikada imati bilo šta, nude takvom DPS-u da mu prinesu na tacni slobodarske glasove građana Crne Gore i da zajedno formiraju parlamentarnu većinu.

"Kada spojite političku prevaru, političko licemjerstvo, politički nemoral, politički kukavičluk i političku izdaju dobijate veliku narodnu izdaju. Izdaju epskih razmera. Izdaju vijeka. Izdaju kakvu ne pamti Crna Gora", poručio je Bečić.

Ako, kako ističe, izdaja narodne volje dovede do toga da ponovo bude opozicioni poslanik, biće mu, kaže, čast da nastavi da predvodi nepokolebljivi i hrabri narod Crne Gore svih vjera i nacija...

Podnosiocima inicijative je poručio:

"Ako vas nije sramota, izdajte narod, znaće narod da to prepozna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana