Анкета: ХДЗ и даље прва, најгори рејтинг Пленковића

Танјуг
Анкета: ХДЗ и даље прва, најгори рејтинг Пленковића

ЗАГРЕБ - На почетку посљедње недеље кампање за локалне изборе у Хрватској, владајућа ХДЗ, иако уз блажи пад рејтинга, и даље има највећу подршку бирача, показују резултати анкете коју је објавио rtl.hr.

ХДЗ је са 26,8 одсто подршке задржала значајну предност испред СДП-а, за који би гласао сваки пети грађанин, односно 19,6 одсто. Трећу позицију задржала је платформа Можемо! која има 9,1 одсто, што је скоро један проценат више у односу на претходни мјесец.

Близу су им обије десне опозиционе опције, Домовински покрет са 8,2 одсто и Мост са 7,1 одсто.

Остале странке имају испод 2 одсто подршке бирача.

Највише испитаника, 21, 1 одсто, сматра да је предсједник Зоран Милановић најпозитивнији политичар , што је пад у односу на претходни мјесец када га је као најпозитивнијег оцијенило 22,7 одсто грађана.

Слично као прије мјесец дана премијера Андреја Пленковића најпозитивнијим сматра 17 одсто грађана.

Трећи најпозитивнији политичар је Томислава Томашевића, али је његов рејтинг далеко нижи и износи 4,3 одсто.

Највише испитаника, 26,2 одсто поручује Андреју Пленковићу да је најнегативнији политичар, што је његов најлошији рејтинг у протеклих годину дана.

Благи пад негативног доживљаја биљежи предсједник Милановић, па га у таквом свијетлу види 16 одсто грађана, 0,4 одсто мање него прије мјесец дан.

Прошлог мјесеца трећи предсједник Сабора Гордан Јандроковић био је трећи “негативац”, а сада је са 4,7 одсто четврти, док га је на трећем мјесту смијенио Милорад Пуповац са 4,9 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана