Anketa: HDZ i dalje prva, najgori rejting Plenkovića

Tanjug
Anketa: HDZ i dalje prva, najgori rejting Plenkovića

ZAGREB - Na početku posljednje nedelje kampanje za lokalne izbore u Hrvatskoj, vladajuća HDZ, iako uz blaži pad rejtinga, i dalje ima najveću podršku birača, pokazuju rezultati ankete koju je objavio rtl.hr.

HDZ je sa 26,8 odsto podrške zadržala značajnu prednost ispred SDP-a, za koji bi glasao svaki peti građanin, odnosno 19,6 odsto. Treću poziciju zadržala je platforma Možemo! koja ima 9,1 odsto, što je skoro jedan procenat više u odnosu na prethodni mjesec.

Blizu su im obije desne opozicione opcije, Domovinski pokret sa 8,2 odsto i Most sa 7,1 odsto.

Ostale stranke imaju ispod 2 odsto podrške birača.

Najviše ispitanika, 21, 1 odsto, smatra da je predsjednik Zoran Milanović najpozitivniji političar , što je pad u odnosu na prethodni mjesec kada ga je kao najpozitivnijeg ocijenilo 22,7 odsto građana.

Slično kao prije mjesec dana premijera Andreja Plenkovića najpozitivnijim smatra 17 odsto građana.

Treći najpozitivniji političar je Tomislava Tomaševića, ali je njegov rejting daleko niži i iznosi 4,3 odsto.

Najviše ispitanika, 26,2 odsto poručuje Andreju Plenkoviću da je najnegativniji političar, što je njegov najlošiji rejting u proteklih godinu dana.

Blagi pad negativnog doživljaja bilježi predsjednik Milanović, pa ga u takvom svijetlu vidi 16 odsto građana, 0,4 odsto manje nego prije mjesec dan.

Prošlog mjeseca treći predsjednik Sabora Gordan Jandroković bio je treći “negativac”, a sada je sa 4,7 odsto četvrti, dok ga je na trećem mjestu smijenio Milorad Pupovac sa 4,9 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana